OMDRAAIEN

Verloren loop ik rondjes in de kamer. Het is zaterdagavond, manlief kijkt voetbal op zijn computer, er is geen fluit op tv, er wordt vrijwel niet gerumbled of gefeut op het ogenblik en vanmiddag heb ik mijn boek uit gelezen. En nu wil ik het volgende en tevens laatste boek van deze serie van drie ook meteen lezen. Er is maar één probleem: ik heb dat boek niet. Deel 1 en 2 liggen wel hier, maar zijn niet van mij. Ik heb ze geleend van mijn dil N. Het gaat om de boeken: De Hongerspelen, Vlammen en, jammer, maar de titel van deel 3 weet ik nog niet. Ze zijn geschreven door Suzanne Collins.

Ik had al veel gehoord over deze spraakmakende boeken en de film die er over is gemaakt. Het idee dat kinderen elkaar moeten vermoorden om het volk te laten zien wie de baas is, sprak me totaal niet aan. Ik vond het een walgelijk principe en heb steeds gezegd, dat ik die boeken beslist niet wilde lezen. Maar daar was opeens dil N. Zij was begonnen met het eerste boek en heeft het in een ruk uit gelezen. Vervolgens heeft ze de andere twee delen ook meteen aangeschaft. Zij praatte op me in en ik liet me overtuigen. Boek 1 ging mee naar huis.

Binnen drie dagen was het uit en ik was compleet verkocht. Vorige week kwamen zoon R en dil langs en brachten deel 2 voor me mee. Dat heb ik nu dus uit en ik moet wachten tot morgen voor ik aan deel 3 kan beginnen. We gaan gezellig bij ze op de koffie en dan lever ik deel 1 weer in. Deel 2 blijft nog even hier, want manlief is onmiddellijk aan deel 2 begonnen, toen ik het uit had. Hij heeft de afgelopen dagen achter elkaar deel 1 verslonden. Kortom, ik ben volledig omgedraaid.

Niet dat het verhaal nou opeens zo leuk is, maar de manier waarop het is geschreven, is fascinerend. Het leest als een trein en je wordt het verhaal gewoon ingezogen. Je wilt de hoofdpersoon aan alle kanten helpen, maar je kunt slechts machteloos lezen hoe het haar vergaat.

Ik wil deel 3! Ik wil ‘t, ik wil ‘t, ik wil ‘t. NU!

Dimmen, Trui, morgen, dan ben je de eerste.

Advertenties

10 reacties

 1. geesjesgedachten said,

  21 juli 2012 bij 9:07 PM

  Oh wat herkenbaar, ooit had ik dat met de Green Mile van Stephen King, daarmee moest je elke keer een maand wachten op het volgende deel. inmiddels achterhaald natuurlijk maar het gevoel is het zelfde.
  veel lees plezier gewenst Trui!

 2. Trees said,

  21 juli 2012 bij 9:23 PM

  Moeilijk he Trui, geduld opbrengen als je iets heeeeeeeel erg graag wilt! Ga lekker vroeg naar bed joh, dan is het zo morgenochtend en koffietijd! Veel leesplezier!

 3. Mrs. T. said,

  21 juli 2012 bij 9:43 PM

  Spotgaai is nummer drie. En inderdaad een geweldige serie. Al vond ik deel 1 veruit het allerbeste.

 4. Mrs. T. said,

  21 juli 2012 bij 9:44 PM

  Oh, en ik leg zojuis 46 punten meis. 😉

 5. Mrs. T. said,

  21 juli 2012 bij 9:44 PM

  zojuis met een T natuurlijk: zojuist!

 6. ram1955 said,

  21 juli 2012 bij 10:22 PM

  Oh, dat had ik met de reizigersserie van Diana Gabaldon.

 7. zegdanniets said,

  22 juli 2012 bij 8:43 AM

  Nadeel is dat als je het strax uit hebt je meer wil…
  Ik heb dat niet met boeken maar met goeie series.
  Veel leesplezier strax 🙂

  xxx

 8. Novelle said,

  22 juli 2012 bij 10:18 AM

  Ik ga dat boek niet lezen nee het is me te gruwlijk hoe mooi het ook geschreven is.(doet je teen nu zeer hahaha hopelijk niet) Maar ik herken de zuiging van een goede schrijver…..morgen zijn de winkels pas na de middag open hoor hahahah veel plezier Truitje

 9. Leo's mening said,

  22 juli 2012 bij 10:53 AM

  Is dat niet op Marktplaarts te vinden dan? Wel grappig hoe je het beschrijft. Ik herken dat wel, al lees ik dan altijd twee boeken door elkaar heen. Omdat ik voor het slapen gaan iets wil lezen wat me slaperig maakt, en ‘s-ochtends iets dat me wakkerder maakt dan ik meestal al ben…

 10. Regina said,

  22 juli 2012 bij 10:14 PM

  O, heerijk om zo door boeken gepakt te worden. Ik heb de titels gelijk even opgeschreven, want je hebt me heel nieuwsgierig gemaakt. En nu maar hopen dat je deel 3 snel in je bezit krijgt!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: