OUWEHAP IN OUWEHAND

Tsjongejonge, wat worden we verwend. Gisteren was het alweer mooi weer en ook vandaag ziet het er goed uit. Gisteren hebben we er goed gebruik van gemaakt, we zijn naar het Ouwehands Dierenpark geweest. Voor de eerste keer. Klinkt heel gezellig en makkelijk. Maar, man oh man, wat werden we even op onze leeftijd gewezen. Kijk, een dagje Zandvoort is heel goed te doen. Daar loop je een klein stukje langs het strand en verder zit je eigenlijk alleen maar te genieten, op een terras of zomaar ergens op een bankje. Echter, wanneer je naar een dientuin gaat (en zeker als dat de eerste keer is) dan wil je veel rondlopen en kijken. En daar zit nu net het probleem. Draaide ik vroeger mijn hand niet om voor de Vierdaagse, tegenwoordig ben ik al blij als ik een half uur achter elkaar kan lopen. Mijn hoofd wil wel, maar mijn lijf werkt niet meer zo goed mee.

Het is een mooi dierenpark, echt, niks mis mee. Alleen, het is een tikkeltje heuvelachtig. Niet al te veel, maar genoeg om ons in de problemen te brengen. Mijn heupen en rug protesteren al snel en na enige tijd doen mijn knieën vrolijk mee. Mijn rechterbeen gaat over in de slingermode. Het wil alle kanten op, behalve de goede. Toch is het van groot belang dat alle onderdelen van je lijf meewerken wil je er plezier van beleven. Dus, bijna elk leeg bankje is voor ons. Tussendoor leun je eens op een hekje of steun je tegen een muur. Dat is echter niet altijd even verstandig. Heel veel hekjes zijn namelijk duidelijk aan vernieuwing toe en dan is er op leunen niet handig, tenzij je tussen de gigantische vissen wilt zwemmen, of bij de zeehonden in het water terecht wilt komen. Niet doen dus.

Ook manlief kreeg problemen en wel met zijn dijen. Zijn wat? Zijn dijen, je weet wel, de bovenbenen. Bij lang staan of lichtjes klimmen doen ze behoorlijk pijn en moet hij echt even gaan zitten. Verder is er niks mis met die dijen. Het zijn prachtige, stevige dijen, goed passend bij manlief. Die is helemaal prachtig en stevig.

Het werd dus eigenlijk maar een kort dagje, waar we meer gezeten hebben dan gelopen. Wel heerlijk in de zon, want die deed geweldig zijn best. Ik heb geen idee of we het hele park gehad hebben. In ieder geval hebben we het berenbos gezien, waar een aantal beren rustig lui lag te liggen. Slechts twee beren waren aan het spelen en poedelen in het water. Heel leuk om naar te kijken.

Zoon X stelde al voor om volgende keer met een rollator te gaan, maar dan ga ik toch liever voor een andere optie. De scootmobiel. Al zullen we dan wel een kleine vrachtauto aan moeten schaffen natuurlijk. Anders kom je nog niet ver.

Advertenties

13 reacties

 1. 4 juli 2012 bij 1:25 PM

  Ik vind het al heel dapper dat jullie het hebben geprobeerd. Voor mij is alleen een rondje om het huis weggelegd en een dierenpark ….. dat lukt me niet.

 2. Mrs. T. said,

  4 juli 2012 bij 8:56 PM

  Gossie, dan word je wel even met je neus op de feiten gedrukt. 😦

 3. Trees said,

  5 juli 2012 bij 8:59 AM

  Ouwehands is mooi hoor! Maar inderdaad dat lopen is niet leuk als je lijf niet meewerkt. Ik heb precies dezelfde problemen, na zo’n 3 kwartier lopen krijg ik vreselijke last van mijn liezen, knietjes en enkels.
  Ooit waren we op Tenerife in het Loro Parque, toen heeft mijn zoon me de hele dag gereden in een rolstoel. Ik wilde eerst niet maar hij zei dat hij het geen probleem was. Ik was blij, achteraf. Had waarschijnlijk echt niet eens de helft kunnen bekijken, ook berg en dal daar… En het voordeel was dat ik niet moe was en bij shows (orka’s, dolfijnen, zeehonden, vogels) lekker voorin kon zitten… Maar nee, het is niet leuk als alles protesteert…

 4. platoonline said,

  5 juli 2012 bij 3:42 PM

  Ja, dat is heel vervelend. Alhoewel, zo oud ben je helemaal nog niet. Maar ook ik weet uit ervaring: als de botten gaan opspelen, dan gaat op den duur je hele lijf pijn doen. Strand is wat dat betreft gunstig. Zolang je maar in de buurt van een strandtent blijft lopen.
  Ouwehands…joh dat is een tijd geleden. Net als Burgers dierenpark (maar dat is erg duur). Toch wel weer eens leuk. Hmmmm.

 5. hartelijkehothulk said,

  6 juli 2012 bij 12:15 AM

  Hadden ze daar geen treintje?
  Ben blij voor jullie dat je ondanks de ongemakken toch genoten hebben.

 6. Tina said,

  6 juli 2012 bij 8:57 AM

  Ik ben gek op dierentuinen. Dus ik kan me voorstellen dat jullie van de dag hebben genoten. Maar iid, veel lopen is het wel! Is het goed gekomen met manlief en zijn dijen? 😉
  Ps, ik heb mijn blog afgesloten. Ik heb toch besloten om (een tijdje?) te stoppen met bloggen. Mocht ik weer beginnen, dan laat ik het je weten. Ondertussen blijf ik gewoon overal reageren.

  • nieuwetrui said,

   6 juli 2012 bij 11:17 AM

   Ik vermoedde al zoiets, omdat ik steeds op de beginpagina van Blogger terecht kwam. Ik wacht wel af tot je weer begint.:-)

 7. hanneke said,

  6 juli 2012 bij 12:19 PM

  mensch, je was bijna in mijn achtertuin.
  ze hebben daar ook heel leuke rolstoeltjes, maar dan heb je natuurlijk wel begeleiding nodig.
  ik wil me wel als vrijwilliger aanmelden!

  • nieuwetrui said,

   6 juli 2012 bij 2:56 PM

   Dat van die rolstoeltjes wist ik niet, van je achtertuin wel. Alleen, ik wist niet welke achtertuin van jou was.:-)

 8. geesje said,

  7 juli 2012 bij 10:35 PM

  Ach jee, ja zeer herkenbaar. Ook ik kan dat slenteren maar moeilijk verdragen. Met een stevige pas erin gaat het nog wel maar daarvoor moet je niet in een dierentuin zijn.
  Kijk, wanneer je nu weer gaat heb je je begeleidster al geregeld, schaterlach! wat een gein zullen jij en hanneke hebben!

 9. inge said,

  8 juli 2012 bij 11:06 AM

  volgende keer naar de beekse bergen, daar kun je met de bus of met je eigen auto doorheen!

 10. Xander said,

  10 juli 2012 bij 9:33 AM

  Als jullie ondanks alles maar genoten hebben!!!
  Ik zeg blijven doen dat soort tripjes, helemaal goed!

  xxx

 11. 11 juli 2012 bij 9:57 AM

  nou en dan ga ik wel mee om manlief te duwen dan…. anders kan hij jou met Hanneke aan het stuur niet bijbenen 😉


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: