ENQUETE

Van weblog.nl kreeg ik een mailtje over de toestand van mijn weblog. Of ik alsjeblieft de enquête in wilde vullen, zodat ze te weten zouden komen hoe de status was/is. Gisteren had ik daar geen tijd voor, dus vanochtend zat ik er helemaal klaar voor. Alle vragen moeten verplicht beantwoord worden staat er nog. Geen probleem, dat doe je toch altijd als je een enquête invult?

De eerste vraag: staat uw weblog online?

Ik kon kiezen uit twee mogelijkheden, ja en nee. Ik klik dus op nee. Door naar de volgende vraag. Volgende vraag? Er is helemaal geen volgende vraag, slechts de mogelijkheid om nog een op- of aanmerking te plaatsen. That’s it. Punt.

Bij mijn andere weblog hoort een ander e-mailadres. Daar is precies het zelfde mailtje van Weblog.nl binnen gekomen. Misschien dat ik daar meer vragen krijg. Maar nee, verder dan de vraag of mijn weblog online is, komen ze niet. Wat moet ik hier nou mee? En wat hebben de mensen van weblog hier aan? Ik denk, dat ze best weten dat het gros van de weblogs (nog, schrijft ze er hoopvol bij) niet te gebruiken is.

Ik heb alle begrip voor de problemen die de migratie met zich mee heeft gebracht. Ook ben ik er van overtuigd dat het weblogteam zich uit de naad werkt om het voor elkaar te krijgen, dat iedereen weer terecht kan op zijn eigen vertrouwde weblog. Maar van deze “enquête” (die eigenlijk geen enquête is) snap ik echt helemaal niks.

Manlief komt met de suggestie om de enquête nogmaals in te vullen en dan de eerste vraag met “ja” te beantwoorden. Dat heb ik dus even gedaan. Dan krijg je inderdaad een paar extra vragen. Heb ik dan de eerste vraag niet begrepen? Ik denk, dat mijn weblog niet online is, als ik geen mogelijkheid heb er iets mee te doen. Vooropgesteld dat ik het überhaupt te zien krijg en dat wisselt nogal eens, soms wel, soms niet..

Moet ik nu de enquête nogmaals insturen en zeggen dat mijn weblog online is? Ben ik zo’n grote digibeet, dat ik niet weet wat online betekent? Nu ben ik dus echt helemaal in de war.

Advertenties

14 reacties

 1. hanneke said,

  1 november 2011 bij 2:07 PM

  als je ‘nee’ hebt geantwoord op vraag 1, kun je de volgende vragen niet beantwoorden, want dan weet je bijv. niet of je problemen hebt met het plaatsen van berichten: je kunt immers helemaal niets!!

 2. inge said,

  1 november 2011 bij 5:19 PM

  ik denk dat ze augustus volgend jaar mss weer up and running zijn? ^^
  #gekte

 3. 1 november 2011 bij 9:34 PM

  Je moet natuurlijk nooit vergeten, dat het weblogteam er niet voor jou is, maar dat jij er voor het weblogteam bent. Flauw om op zo’n manier te doen alsof je hard achter de webschermen aan het werk bent. Laat je niet gek maken en niet op de kast jagen, Trui. Je hebt laten zien dat je ballen hebt, want je hebt hen niet meer nodig. Je bent immers als “digibeet” een nieuw blog begonnen!

 4. Mrs. T. said,

  1 november 2011 bij 9:55 PM

  Nou, je weblog is wel online hoor: http://truebluetrui.weblog.nl/ want daar is van alles te zien.
  Ik vond het een suffe enquete, want ‘ja’ en ‘nee’ is zo zwart wit. Ik zou ook graag meer ruimte gehad hebben om bij specifieke vragen opmerkingen te plaatsen of te nuanceren en niet zoals nu alleen aan het einde.
  Hahaha, maar ik heb straks wel mooi een tijdschriftenbon van € 25,=.

  • Trui said,

   1 november 2011 bij 10:44 PM

   Ik heb op het door jou gegeven linkje geklikt. Er staan slechts 7 berichten, elk met een foute datum en er is geen mogelijkheid om naar een andere pagina te gaan. Dat noem ik niet online zijn.
   Hoezo krijg jij een tijdschriftenbon? Is dat van weblog?

   • Mrs. T. said,

    2 november 2011 bij 12:37 PM

    Oh, ok, zo goed had ik nog niet gekeken. Sorry als ik je blij heb gemaakt met een dooie mus. Als je de enquete helemaal had ingevuld werd er aan het eind gevraagd of je een tijdschriftenbon wilde. Nou, die wilde ik natuurlijk wel.

 5. Trees said,

  1 november 2011 bij 10:23 PM

  Ik was heel blij iets te horen…maar ook ik had verwacht dat het een uitgebreide enquête zou zijn, maar goed natuurlijk vul ik die in, ook blij dat ik eindelijk iets kan doen. Ach.. ik wacht nog wel af, ik geloof er nog steeds in dat het goed komt!
  Maar ik ben wel heel blij met mijn blog bij WordPress hoor… heerlijk!

  • Trui said,

   1 november 2011 bij 10:47 PM

   Haha, nou, ik ben ook blij met mijn nieuwe weblog hier. Heb alsnog opnieuw de enquête ingevuld en nu de eerste vraag met ja beantwoord.:-)

 6. geesjesgedachten said,

  2 november 2011 bij 12:05 AM

  Ook ik kreeg hem, ik ben ook begonnen met ja kreeg dus ook meer vragen. Wat ze daar met mijn antwoorden mee gaan doen boeit me niet meer zo. Ik kijk wel of ik verder ga bloggen bij weblog.nl. Ik wil “mijn gedachten”en de weblog van mijn *broertje* wel heel graag weer terug. Vooral die van m,n *broertje*, er staan zoveel foto,s op van hem en zijn kunstwerken.
  Ik denk wel dat de medewerkers hun stinkende best doen hoor.

 7. Tina said,

  2 november 2011 bij 4:00 PM

  Ik kreeg niks, want ze hebben een fout emailadres van me. Ik zal vast ergens naar een nieuw adres moeten mailen, maar heb nog niet de moeite genomen uit te zoeken waarnaar ik dit moet mailen. Het is er zo’n zooitje momenteel. Ik verwacht niet eens antwoord op mijn mail. Ik wil ter zijner tijd wel mijn archieven terug. Maar voor de rest zoeken ze het er maar lekker uit.

 8. Plato said,

  3 november 2011 bij 11:12 AM

  Trui, ik kreeg die enquete ook en ik snapte ook niets van de vragen. Ik denk dat we nu allemaal met dezelfde vragen zitten. In de toelichting achter aan de enquete heb ik onomwonden gezegd wat ik van dat ding vind, want het wordt nu toch wel wat al te bar.

  Enfin, ooit zal het goed komen en ondertussen zitten we niet heel beroerd bij WordPress. Merkwaardige gang van zaken.

 9. Novelle said,

  3 november 2011 bij 9:45 PM

  hier het zelfde verhaal Trui….ik zie wel hoe het verder gaat,het is vervelend vooral omdat het zo lang duurt.Maar ja je kunt geen ijzer met blote handen breken….dus wachten we nog steeds maar gewoon af.Ze zullen daar bij de weblog wel peentjes zwetten zo langzamerhand.

 10. 4 november 2011 bij 5:37 PM

  mijn web-log is dan wel beschikbaar maar ziet er niet uit. Ik kan uit een stuk of vier, vijf profielen kiezen die me stuk voor stuk niet zinnen. Omdat ik de eerste vraag met ja beantwoordde kreeg ik een paar vervolgvragen waar ik niets mee kon, en zij dus niets met de antwoorden. Ik haal gewoon een aantal blogs van mijn oude web-log en laat het verder doodbloeden!

 11. Aline said,

  5 november 2011 bij 9:59 PM

  Ik heb twee blogs, en kreeg de email met vragen voor een verwijderd blog… 😦


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: